Thema bruiloft

Het thema van jullie bruiloft zet de toon voor de grote dag. Het kan een hele uitdaging zijn om dit thema te kiezen. Willen jullie de romantische kant op, of houden jullie het fris en modern? Met zoveel variaties en trouwstijlen om uit te kiezen, kan de keuze best lastig zijn. Als je nog steeds twijfelt over welke richting je op moet, hebben we de beste bruiloftsthema's voor elke trouwstijl op een rijtje gezet. Natuurlijk geven wij je ook advies welke jurk het beste bij jullie thema past.

Romantisch

Zachte tinten, delicate verlichting en veel bloemen zijn kenmerkend voor een romantische bruiloft. Denk bij dit thema aan pasteltinten, hangende lichten (zelfs kroonluchters), kalligrafie en een bloemenmuur. Misschien begint het wel met het legendarische rijmpje: Something old, something new, something borrowed, something blue... and a sixpence in her shoe. Deze woorden geven de aanzet tot een romantische traditie die vandaag de dag nog even actueel is als de periode waarin het werd geschreven.

Bekijk onze selectie trouwjurken voor een romantische bruiloft.

Vintage

Haal inspiratie uit het verleden als je een vintage stijl wilt voor je bruiloft. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te bewerkstelligen is door middel van je trouwkleding en beauty look. Voor de ceremonie en receptie kun je vertrouwen op een antiek ogend decor, zoals verweerde deuren en versleten houten stoelen, om een vintage-geïnspireerde bruiloft verder te illustreren. Voor je laatste hoera maak je het vintage-thema helemaal af door weg te rijden in een klassieke vluchtauto, zoals een oude Porsche of Volkswagen.

Bekijk onze selectie trouwjurken voor een vintage bruiloft.

Modern

Voor een moderne bruiloft moet je denken aan strakke lijnen, geometrische vormen en een minimaal design. Een modern thema kent weinig grenzen, dus kanaliseer het zoals jij het wilt. Geef een moderne draai aan alles, van je trouwjurk (neem een pauze van het wit) tot de decoratie van je locatie, zoals strakke stoelen, een koele structurele achtergrond of een gedurfd kleurenschema.

Bekijk onze selectie trouwjurken voor een moderne bruiloft.

Rustiek

Snoerlampjes, touw, kant en alles van hout draagt bij aan de eenvoudige en huiselijke sfeer van dit thema. Als je een grote doe-het-zelf-fan bent, zal een rustieke trouwinrichting je op het lijf geschreven zijn. Overweeg een meer landelijke locatie, zoals een chique en intieme schuur, als dit je droombruiloft is.

Bekijk selectie trouwjurken voor een rustieke bruiloft.

Tuinfeest / Casual

Als je een meer intieme, informele ceremonie wilt, kies dan voor een bruiloft met een tuinfeestthema. Deze relaxte stijl is perfect als je een bruiloft in de achtertuin in gedachten hebt en een lente- of zomerdatum.

Bekijk onze selectie trouwjurken voor een lente- of zomerbruiloft.

Bohemian

Oproep aan alle boho-bruiden - als dit past bij je eigen persoonlijke stijl, zeg dan "I do" tegen het bijbehorende bruiloftsthema. Net als hoe je trouwjurk er waarschijnlijk uit zal zien, blijft een bohemian bruiloft koel en zorgeloos, maar toch mooi. Houd je locatie decoraties simplistisch elegant, met oosterse tapijten langs het gangpad en altaar, en decoratieve kussens of geknoopte macramé decoraties. 

Bekijk onze selectie trouwjurken voor een bohemian bruiloft.