Fotoshoot

Soms komt alles samen en tot stand wanneer je het totaal niet verwacht. 

Ik werd gebeld door Marije Baan met de vraag of ik mee wilde werken aan een gestylde fotoshoot. Ik ken Marije als een enthousiaste fotografe en het leek me dan ook erg leuk om hieraan mee te werken! Ja, natuurlijk dat gaan we doen. Marije ging op zoek naar de geschikte locatie, een bloemist, een kapster, een visagiste en naar iemand die een bruidstaart kon maken.

Voor mij is dit een drukke periode. Ik zit op dit moment vol in de voorbereidingen voor de Bruidsshow en beurs bij Zalencentrum het Anker in Wierden op 12 oktober aanstaande, alle nieuwe bruidsjurken komen binnen, de agenda loopt, na de vakantie, langzaam weer vol en er worden op dit moment ook veel jurken uitgeleverd. Werk genoeg! 
De collectie van het merk Ladybird bracht gelijk mijn enthousiasme van de inkoop terug. Wat een beauty's die jurken. Ik strijk alle jurken en hang ze in de winkel, bekijk de productfoto's voor op de website en schrijf de bijbehorende teksten. Mijn oog valt op een strakke fistail jurk met 3D kant, wat een mooie jurk is dit toch. Ik weet nog dat ik bij de inkoop hiervan dacht dit is nu echt eens iets anders!
Ik bekijk de uitgeleverde productfoto's maar kan deze jurk niet vinden. Ik bel met Ladybird met het verzoek om mij de afbeeldingen nog even te sturen zodat ik de jurk op mijn site kan laten plaatsen.

Maar na onderzoek van Ladybird blijkt dat er van deze jurk geen productfoto's gemaakt zijn. Tja, wat nu? De jurk op een pop en dan zelf maar een foto maken? Kan, maar dat doet de jurk geen recht! Ik bespreek dit met Yvon, zij verzorgt mijn website en social media. Waarom doe je geen oproep voor een model vraagt ze. We maken er een soort actie van waarbij het uitgekozen model zich mag laten fotograferen door een professionele fotograaf. Je hebt dan gelijk een leuke actie voor Facebook én mooie productfoto's. Meteen schiet mij de voorgestelde fotoshoot van Marije in de gedachten. Wellicht kunnen we dit wel combineren? Marije was gelijk enthousiast. De oproep werd geplaatst en de reacties stroomden binnen. Tja wie wil dit nou ook niet? Een prachtige bruidsjurk aan en dan perfect opgemaakt en gestyled op de foto? Genoeg dames die dat wel zagen zitten.

Uit alle overweldigende reacties een winnaar kiezen bleek nog een hele klus. Ik kon echt niet kiezen. Ik hield uiteindelijk twee kandidaten over. De fotoshoot stond inmiddels gepland voor 28 september dus ik heb de twee kandidaten allebei maar uitgenodigd. Ik had er zin in. 

Afgelopen woensdag was het zover. De winnaressen Bettine en Danielle kwamen met gewassen haar en zonder make up in mijn Bruidsboutique om de jurk van Ladybird te passen. Marije had zelf ook nog een model geregeld en rond 12.00 uur gingen de dames, op een schitterende buitenlocatie, in de make-up en werden hun haren gestyled.

De stijl van Marije: buitenfotografie, vintage, een mooie opgemaakte tafel met bruidstaart, bloemenpotjes en pannetjes, echt helemaal leuk! De temperatuur was heerlijk, het zonnetje scheen overweldigend, een perfecte dag voor deze leuke fotoshoot.
Onze modellen waren geweldig. Super! Ze straalden werkelijk alsof het hun eigen trouwdag was, zo mooi!

De kers op de taart was de aanwezigheid van Stef van Dijk die op het laatste moment gevraagd is om onze gezamenlijke fotoshoot vast te leggen op film. We kijken terug op een geslaagde dag en genieten nu volop na met prachtige foto's en een mooie film.